La Biserica din Vestem

[ Conferinte & Proiectii ]

Alpinistul Teodor Tulpan, invitatul Parohiei Veştem

 
Joi, 24 ianuarie 2013

Parohia Veştem din Protopopiatul Sibiu l-a avut ca invitat pe Teodor Tulpan, primul român care a juns pe Everest. În cadrul unui eveniment organizat de parohie, împreună cu Gheorghe Bereş, Dan Bozdoc şi preotul paroh Valentin Delcă, alpinistul român a prezentat una din expediţiile sale, cea de pe cel mai înalt vârf din America de Nord, Vârful McKinley, situat în Alaska, care a avut loc în iunie 2011.

La evenimentul care a avut loc la Biserica „Cuvioasa Parascheva“ din Veştem, au participat copii de la şcoala generală din localitate, precum şi numeroşi invitaţi din Sibiu. Timp de mai bine de o oră au fost proiectate imagini impresionante din cadrul expediţiei, acestea fiind însoţite de relatările alpinistului Teodor Tulpan. 
 
„Copiii sunt foarte interesaţi de acest gen de evenimente, ei au mai participat şi la seria de conferinţe dedicate expediţiei pe Everest, în cadrul cărora a fost prezentat şi filmul documentar despre expediţie“, a spus părintele paroh Valentin Delcă.
 
„Interesul copiilor este foarte mare, ei au adresat întrebări despre pregătirea necesară pentru ascensiune, despre oamenii întâlniţi în expediţii, despre culturile şi civilizaţiile întâlnite. De asemenea, alpinistul Teodor Tulpan îi motivează pe copii să se apropie de natură, de munte, de expediţii, astfel că deseori organizăm trasee pentru copii în munţii din apropiere“, a mai spus pr. Valentin Delcă. (Oana Rusu)

Imagini« inapoi

 
Recomanda tulpan.ro
Expediţii şi Şcoli Alpinism
 
Galerie Media
 
 
Sponsori
International MarineAkzonobelGravityHimalayaAtta SportHostVision RomaniaSheldon Air ServicePolisanoDarelConsiliul Judetean SibiuVodafoneUrsusToyotaRompetrolKodakEnergizerNescafeMaggiNational GeographicPro TvPrimaria Municipiului SibiuExplorer SportMetalcarFreseniusSupreme GroupCasa de Cultură a Municipiului SibiuWK GROUPPrexicoTheba ConstructAtlassibMihu Reisen
ACASĂ · FANE · ACTIVITĂŢI · SPONSORI · GALERIE · LEGĂTURI · CONTACT   HostVision
© 2018 Teodor Tulpan. Toate drepturile sunt rezervate. Realizat de hostvision.ro.
ABC Domenii CityMaps